HTML

my BCN, updated as my ROME

Barcelomania - Élet a világ legjobb városában. De most eppen az Élet Ròmában. Ki tudja mi lesz a kovetkezo?

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.09.17. 16:54 tiimii

Lluvia, biblioteca

Eső, eső, eső... ami a napokban leesett otthon, azt hiszem most egy nap alatt bepótolta bcn. Teljesen felesleg volt a kispóló-rövidnadrág-szandál kombinációt blúz-farmer-zárt cipőre cserélni úgyis ronggyá áztam. És még hideg is volt. És sokáig tartott míg megszáradt. És egyaltalán miért hűtik le a buszokat, metrot, villamost, mindent még ilyen időben is 15 fokra??? Kellemes meleg időben is túlzás, de ilyenkor kész jégverem.

Na szóval, nem akarok ilyet játszani! :))) Ez nem volt benne az Erasmus-szerződésben. Ezen röhögünk mindig a kis sorstársakkal, hogy általában mindenki azért (is) jött ide, merthogy itt süt a nap. Ezt ilyen alapvetésként kezeltük. Bármi ami eltér ettől, fura. :D

Viszont az outfit-cserének volt egy nagy előnye: az intellektuell életérzés. Beültem plussz egy kurzusra csak érdeklődés szinten, de nem igazán hatott meg, viszont a spanyolomnak jót tett. Utána bementem az építész könyvesboltba (ja igen, az épületről nem meséltem még... egész más szinten van mint nálunk. Ez sem egy új épület, de sokkal használhatóbb, mindennel el vannak látva, mindenre van hely, hogy tanulj, összeülj, gépezz, chillelj, olvass vagy bármi. Külön nyomda, makettező bolt és labor, számítástechnikai bolt, művészellátó&papír írószer, könyvesbolt, plusz persze kávézó&menza és mindez házon belül) nézelődni. Ez nekem mindig egy tér-idő kontinuumváltás... Végül rámsóztak egy Barcelona: A Guide To Its Modern Architecture 1860-2002 című szösszenetet, mert mikor kérdeztem hogy nincs-e belőle újabb kiadás, mondta hogy nincs, ebből is ez az utolsó,  de ezt nyugodtan vigyem el 10 euróért mert különben 25 lenne. Velem lehet beszélni.

Nem a könyv minőségével van baj, az nagyon is jó, meg be is volt fóliázva, csak tényleg a régebbi dolgokkal foglalkozik. De nem is baj, hétvégén úgyis el akarok menni a Casa d'Arquitectosba, na ott lesz aztán könyvesbolt-mámor!

Ma délután meg volt könyvtár-mámor!!! Az építészkarnak saját könytára van, közvetlenül a kar mellett. Ráadásul egy új és igényes épületben! Nem akarok állandóan áradozni, de erről (is) muszáj... Nagyon tetszik az egész, szerintem nem is egyetemre fogok járni, hanem könyvtárba. De mivel még nincs diákom, megintcsak nézelődni tudtam.

Most meg ha végre eláll az eső, elmegyek futni. Elvakultnak tűnhet az ötlet, hogy egy 2x4 sávos sugárút fasorja alatt kocogok, de élőben nem olyan rossz :) ráadásul könnyen lehet mérni a távolságot googleEarth-ön. Jaj, ez fájt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mybarcelona.blog.hu/api/trackback/id/tr262303655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása