HTML

my BCN, updated as my ROME

Barcelomania - Élet a világ legjobb városában. De most eppen az Élet Ròmában. Ki tudja mi lesz a kovetkezo?

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2012.04.01. 10:45 tiimii

Bolondok napja itt március 31-én kezdődik

Miért is próbálok vasárnap este blogot írni? Amikor vasárnap reggel sokkal egyszerűbb.

Főleg, ha valamilyen beazonosíthatatlan vallási gyülekezet zenés-gitáros, hangosbemondóba artikulátlanul "éneklő", pálmaág-lengető felvonulására ébred az ember. És nem, nem mennek tovább, itt köröznek a környező utcákban. Komolyan, mintha nálunk tartanák a Szent Jobb körmenetet, és valamilyen latin szöveget recitál a mikrofonba a fő szószóló, csak éppen krisnás goa-ritmusokra. 

Na mindegy, csak azért volt fájó a korai ébredés, mert tegnap megtartottuk első házibulinkat. Először csak az olaszok mondták, hogy áthívnak pár embert szombat estére, aztán kitalálták,hogy legyen olasz-kínai est, csinálunk pár "vendégváró" fogást.... ez egészen pontosan 3 fajta tésztát, lasagnét, tiramisut, és 4-5 fajta kínai ételt takart. Plussz én csináltam 2 fajta bruschettát, egy sima paradicsomosat és egy körözött-szerűséget túró helyett ricottából. Kis naivan "csak csináljunk valamit, amivel megkínálhatjuk a vendégeket"-ről erre asszociáltam. 

Szóval a többiek elég durván bepörögtek, egész nap izzott a konyha, aztán meg átrendeztük a fél lakást és mindent egyszer-használatos terítővel borítottunk be... persze nagyon cukik voltak, hogy így lelkesedtek, de az előkészületek kezdtek egy olyan abszurditási szintet elérni, hogy kezdtem magam egy Örkény-novellában érezni magam, de szerencsére ekkor megérkeztek az első kínai vendégek. Akik annyira pontosak, hogy még előbb is jönnek az amúgy fél9-re meghirdetett (ez itt olaszul amúgy persze teljesen egyértelműen 9-negyed10et jelent) kezdéshez képest. 

Aztán persze tök jól sikerült az este, keletiek-nyugatiak, hangosak-halkak, meg csupa móka kacagás. A végéről azért a "játszunk karaoke-csapatversenyt" kihagytam volna, de élmény volt látni, mert először nem hittem a szememnek hogy mennyire élvezik ha a youtube előtt nyomorogva ósdi olasz számokat énekelhetnek. Na ennyit az estéről.

Az elmúlt két héten végig a Lugano-i szálloda pályázaton dolgoztunk és hát nem volt egy egyszerű menet... Az egyik főnöknek most született meg a kislánya és az ő távollétében kis fejetlenség honolt az irodában. Semmi extra, csak a szokásos olasz módja a munka megszervezésének... :) Hétfőtől kezdve páran éjszakáztak de végülis simán befejeztük, pénteken kinyomtattunk mindent és feladtuk futárral.

Múlt hétvégén Firenzében voltam Anjával, ami igazán jól sikerült kis kirándulás lett. Erről majd a következő postban írok részletesebben fotókkal együtt, mert most tényleg mennem kell. (Anjával egy külön pályázaton dolgozunk aminek pénteken van a leadása, és már a tegnapi nap is épp elég időt vett el ettől, pedig tényleg most kell megcsinálnunk.)

Szóval folyt. köv. nemsokára :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mybarcelona.blog.hu/api/trackback/id/tr214353452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása